Analiza si Estimare
    Linii de Transmisie
               Diafonia
Diafonia se referã la cuplajul magnetic neintentionat dintre conductoare si traseele conductoare de pe Plãcile Imprimate de Circuit PIC (PCB, Printed Circuit Board) aflate foarte aproape unele fatã de celelalte .
Fenomenul se produce datoritã curentilor si tensiunilor asociate conductoarelor si este similar cu fenomenul cuplãrii antenelor ; diafonia se deosebeste de exemplele anterioare prin faptul cã se referã la un cuplaj in imediata (apropiata) vecinãtate a campului . Curentul care circulã in conductorul generator produce un camp electromagnetic care se transmite prin intermediul cuplajului cãtre conductorul receptor , asa cum se poate observa in figurã .
In cazul unei linii de transport (de transmisie) biconductoare nu existã diafonie ; pentru a exista diafonie trebuie sã existe cel putin trei conductoare . Notiunile utilizate in teoria dezvoltatã pentru cazul liniilor de transmisie (de transport) bi-filare se poate aplica aproape in totalitate pentru cazul unei linii de transmisie multiconductoare . 
Fisier AVI arhivat ZIP
3cond.avi 
Revenire la Cuprins